Uppdateringar från december, 2017 Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikanska legionen för att vara värdfirande helgdagar 

  Amerikanska legionen för att vara värdfirande helgdagar

  Två europeiska heliga kommer att hedras av amerikanska Legion Post 3 i separata fester i veckan.

  På måndag sitter St. Med en full meny tillägnad den finska hjälten som driver fröarna med surt mjölkande andetag eller gräshopparna ifrån druvorna, beroende på vem som berättar historien.

  Finska pasties är tillgängliga på måndag med händelsesspokesman Jerry Pancheri som ger hemligheten till detta recept: fick lite mer rutabaga i den. kela moyokko (fish chowder) är en annan häftning av denna fest.

  smakar som New England clam chowder, sade Pancheri, med fisk istället för musslor. i form av nordliga gädda från Lake George, kommer att presenteras i fiskkokanbjudandet, och det sista objektet på menyn kommer från George Tennant som kommer att ge Limpo-brödet.

  Nötkött kommer att vara det presenterade objektet på tisdag. Inte bara någon gammal klippning kommer dock att göra som den amerikanska legionen vänder sig till det irländska samhället för St Patrick’s Day Party. Det finns bara en acceptabel sort för denna typ av händelse corned.

  Det corned beef kommer med två alternativ: i kombination med kål till en kostnad av $ 12 eller i form av en reuben smörgås för $ 7,00.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikanska krigsskeppet skjuter ner iransk flyglinje 

  Amerikanska krigsskeppet skjuter ner iransk flyglinje

  USS Vincennes hade spårat planet elektroniskt och varnade det för att hålla sig borta. När det inte skjutde fartyget två ytor till flygmissiler, varav minst en drabbade flygplanet.

  Navy tjänstemän sade att Vincennes ‘besättningen trodde att de skjuter på en irländsk F14 jet fighter, även om de inte hade bekräftat detta visuellt.

  Flygplanet blåste upp sex miles från Vincennes, vraket faller i iranska territorialvatten.

  Iranska fartyg och helikoptrar har letat efter överlevande men ingen hittills hittats. Iranska TV-sändningsscener av kroppar som flyter bland utspridda skräp.

  Iran har reagerat med upprör och anklagade Förenta staterna för ett ‘barbariskt massakre’ och lovade att ‘hämnas våra martyrs blod’.

  President Reagan sa att Vincennes hade tagit ‘en korrekt försvar’ och kallade händelsen en ‘förståelig olycka’, även om han sa att han ångrade förlusten av livet.

  Admiral William J Crowe, Jr, ordförande för de gemensamma cheferna, sade vid en Pentagon-presskonferens att den amerikanska regeringen djupt ångrade händelsen.

  Men han sa att Airbus var fyra miles väster om den vanliga kommersiella flyglinjen och piloten ignorerade upprepade radiovarslar från Vincennes för att ändra kursen.

  Mindre än en timme före skytten av passagerarjet, tillade han att Vincennes var förlovat i en pistolstrid med tre iranska pistolbåtar efter en helikopter från Vincennes avfyrades.

  Presidenten lovade en fullständig utredning om hur en passagerarjet kom att misstas för en stridsflygplan, vilket är två tredjedelar mindre.

  Amerikanska krigsfartyg har eskorterat Kuwaitis tankfartyg in och ut ur Persiska viken sedan juli som en del av sitt kontroversiella åtagande att hålla Hormuz-stränderna öppna under det åtta åriga Irakkriget.

  Pentagon tjänstemän erkände vid den tiden att ökad amerikansk militär närvaro riskerar att provocera konfrontationer med Iran.

  I maj månad sjönk patrullfrigatten USS Stark nästan av en irakisk stridsbomber och dödade 37 sjömän. Vaktigheten stramades efter händelsen.

  De flesta av dem ombord på den iranska flygbussen var iranier på väg till Mecka. Offren omfattade 66 barn och 38 utländska medborgare.

  En officiell förfrågan som utfördes av USA anförde misstaget för mänskligt fel.

  Den iranska regeringen har emellertid alltid ifrågasatt den amerikanska versionen av händelserna.

  Det tog fyra år för den amerikanska regeringen att officiellt erkänna att USS Vincennes var i iranska vatten när skirmishen ägde rum med de iranska gunboatsna.

  Efterföljande utredningar har anklagat det amerikanska militären för att utföra ett hemligt krig mot Iran till stöd för Irak.

  Den amerikanska regeringen har aldrig antagit ansvar eller ber om ursäkt för tragedin.

  Vissa tror att Lockerbie-bombningen, som genomfördes sex månader senare i december 1988, var masterminded av iranier i hämnd för Airbus-tragedin, även om en libysk man dömdes och fängslades 2001.

  I februari 1996 kom USA överens om att betala Iran 61,8 miljoner dollar i ersättning för de 248 iranier som dödades, plus kostnaden för flygplanet och juridiska kostnader.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikanska helgdagar 

  Amerikanska helgdagar

  Semester i Amerika är fyllda med massor av familjen njutning. Varje semester har vissa traditioner som avnjutas av hela familjen. Semester som jul är en händelse som alla älskar. Föräldrar, för det här är en tid när hela familjen träffas och njuter av en överdådig måltid. Barnen älskar jul på grund av jultomten och alla presenter som de kommer att få.

  Trots att jul är en kristen religiös helgdag firar den också av icke-kristna, för det religiösa sammanhanget av kristna helgdagar har tagits bort. Så även om kristna helgdagar är viktiga för det kristna samhället, tycker många andra om att fira dessa helgdagar rent för njutningens anda.

  Den fjärde juli semester är en annan stor amerikansk semester. På denna dag samlas familjer och spenderar tid på att ha kul. De förbereder också måltider på picknickstil och har en grill medan de väntar på fyrverken av juli fyrverkerier. Den här fantastiska displayen lyser upp natthimlen, så många familjer tänder de brandare som de har köpt för detta tillfälle.

  Det finns många andra amerikanska helgdagar som kan tyckas vara roliga. Gilla Halloween där människor både unga och gamla klär i olika kostymer och ha kul på natten. Barn älskar den här semestern eftersom de kommer att ha på sig snygga kostymer, gå ut med vänner eller en familjemedlem och samla massor av godis. De älskar också att titta på skrämmande tv-program som flyger för den här natten.

  Thanksgiving är en amerikansk helgdag som firas med stor gusto också. Här är den viktigaste delen av dagen den noga ugnsrödda kalkon som kommer att vara mittpunkten på middagsbordet. Familjer och vänner kommer att samlas och inte bara njuta av hela måltiden men efter måltiden kommer de att titta på säsongens Thanksgiving NFL-fotbollsspel, spela spel i trädgården eller huset, prata med varandra och trivs vanligtvis med varandra.

  Med sin rika och kulturella mångsidiga bakgrund tar varje amerikansk helgdag en unik stil och personlighet. Oavsett om du firar semestern i traditionell stil eller gör egna traditioner, finns det så mycket roligt för hela familjen på alla amerikanska helgdagar.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikanska flygbolag arbetar för att observera MLK Day 

  Amerikanska flygbolag arbetar för att observera MLK Day

  Världspolitik Underhållning Skvaller Filmer TV Musik Teater Konst Korsord Underhållning Bilder Horoskop Daglig Vecko Månads Livsstil Hälsokost Viva Spel Åsikt Bilar Köparens Guide Betygsätt Nyheter Visningar Foton Gallerier Omslag Annonser Trend: GUN CONTROL Stephen Hawking East River Helikopterkrasch Nordkorea Odell Beckham Jr .

  American Airlines mekaniker, bagagehanterare, markarbetare som pressar på att observera Martin Luther King Day Amerikanska flygbolag arbetar för att observera MLK Day

  Några 20 000 anställda hos American Airlines kämpar för sin rätt att observera Martin Luther King Day en fördel som redan ges till de flesta flygbolagets övriga anställda.

  På flygplatser över hela landet kan tusentals mekaniker från American Airlines, bagagehanterare och markarbetare inte få 15 jan som en erkänd semester, enligt Transport Workers Union Local 501, som är baserad i New York.

  Men födelsedagen för den dödade civilrättsliga ledaren observeras av flygbolagets 90 000 andra arbetare, sade Local 501 vice vd Angelo Cucuzza.

  American Airlines kompenserar och erkänner också MLK-semestern för andra anställda som gör samma jobb som arbetade för US Airways innan fusionen mellan de två transportörerna under 2012 men inte för de anställda som kom från den ursprungliga American Airlines, sade facket och kallade det ett ‘klassiskt exempel på ojämlik lön för lika arbete’.

  Newsweek tweets foto av Martin Luther King Jr. i öppen kista

  Michael J. Quill, chefen för TWU, möter Martin Luther King, Jr. (Courtesy of TWU Archive)

  TWU har varit i kontraktsförhandlingar med American Airlines i mer än två år, men företaget har ännu inte erkänt MLK-semestern för den lilla gruppen anställda som är kvar utan det, sade facket.

  ‘American Airlines målar en intern företagsbild om inkludering, mångfald och värde av respekt,’ sade Cucuzza.

  ‘Det är bara ord som företagsledarna gillar att använda för att försöka förbättra företagets image, och MLK Day är inget annat än ett förhandlingsschema till dem.’

  Martin Luther Kings, Jr.

  Förra året gav en rekord 43% av arbetsgivarna i USA en betald ledig dag för MLK Day, enligt en årlig Bloomberg BNA-undersökning.

  Martin Luther King hade kärleksbarn, sängar Joan Baez: JFK-filer

  Det var en anmärkningsvärd ökning från föregående hela tiden högst 37% registrerad under de senaste två åren.

  Bloomberg har genomfört undersökningen varje år sedan MLKs födelsedag blev en national helgdag. President Reagan undertecknade MLK Day in Law i 1983.

  En av de 20 000 American Airlines bagagehanterare som inte får Martin Luther King Day som en erkänd semester. (TWU)

  TWU har en lång historia som deltar i civilrättsrörelsen.

  1960 inrättade TWU en fond för att hjälpa till med att betala böter för protestanter för segregering som arresterades i söder. Kung pratade vid TWU: s nationella konvention 1961.

  MLK Jr.s dotter slår kontroversiell Pepsi-annons

  American Airlines sa att det fungerade för att lösa skillnaden i förmåner.

  ‘Vi känner igen att det finns en skillnad mellan våra TWU-uppdragna medlemmar och (andra) lagmedlemmar med hänsyn till antalet semestrar och hur mycket de betalas för helgdagar. Det känns inte rätt för att en del av vårt lag betalas för en semester medan andra är kontraktsmässigt oförenliga med det, säger en flygtals talesman.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikanska aktier är oftast lägre då marknaderna återupptas efter semestern 

  Amerikanska aktier är oftast lägre då marknaderna återupptas efter semestern

  TOKYO (AP) Aktierna var högre i Asien på onsdagen, med stöd av rosa tillverkningsdata från Japan. Vinsterna kom trots förluster på Wall Street, där en sex-dagars vinnande strejk blev knäppt av ett slag i Walmart-aktier och förluster i andra sektorer.

  Håller poäng: Japans Nikkei 225-index klättrade 0,6 procent till 22,064,55 och Hongkongs Hang Seng avancerade 1,0 procent till 31169,79. Australiens S ASX 200 kantade 0,1 procent högre till 5 946,00 och Kospi i Sydkorea ökade med 0,3 procent till 2 422,34. Aktier i Sydostasien var blandade. Marknaderna på fastlandet Kina stängdes för en sista dag på månadens nyårssemestrar.

  WALL STREET: Walmart s lager sjönk 10 procent på tisdag, den största minskningen på 30 år, eftersom en sen försäljning avsvann tidiga vinster som leddes av teknikföretag. Livsmedelsbutiker, återförsäljare, hälso- och sjukvårdsföretag och industriella lager stod för mycket av marknadens bild. Standard Poor’s 500-index sjönk 0,6 procent till 2 726,26 och Dow Jones industrins genomsnitt ökade 1 procent till 24 964,75. Nasdaq skred 0,1 procent lägre till 7 234,31. Russell 2000-indexet för mindre företagsaktier gav upp 0,9 procent till 1 529,99.

  BONDS LOOM: Det stigande avkastningen på 10-åriga statsskulden, som används som riktmärke för hypotekslån och andra lån, gör obligationer mer tilltalande än aktier. Den har stigit under de senaste månaderna från en nivå på 2,04 procent i september. Tidig onsdag var det på 2,90 procent. Bank Rikshantering.

  Japans tillverkning: Preliminära resultat från en undersökning av tillverkare i februari visade indikatorer på sin starkaste nivå sedan början av 2014. Nikkei Japan Manufacturing PMI (inköpschefsindex) var 54 på en 0 100 skala där läsning över 50 visar utbyggnad. Arbetstillfället blev 11 år högt. ‘Exporttillväxten sänktes från januari, men förblev solid,’ säger Bernard Aw, principekonom för IHS Markit i rapporten.

  KURSER: Dollarn steg till 107,82 yen från 107,33 yen på tisdag. Euron kantade ner till $ 1.2335 från $ 1.2337.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikansk historia månad 

  Amerikansk historia månad

  North Port, Florida Det skulle vara en allvarlig handling om att inte önska alla en lycklig Alla hjärtans dag. Vissa individer klagar på att denna Holiday of Love blev för kommersialiserad, men snälla, någon berätta för mig vilken semester inte är ??

  Lycklig Alla hjärtans dag till alla, unga och unga i hjärtat, både här och i Ukraina, som inte observerade Alla hjärtans dag under åren medan det ockuperades av kommunistiska Ryssland men nu firar och njuter av det.

  Under min pre-tonåring och tidiga tonåren växte upp i Ukraina såg jag aldrig en person med afrikansk härkomst, för det fanns ingen i Ukraina där jag föddes och växte upp.

  Men så snart jag höll på att läsa konsten, blev jag förtrollad av både poesi och livshistoria Taras Shevchenko, en individ född en serf som steg till professoriet vid Konsthögskolan i den kejserliga staden St Petersburg i Förutom att bli den mest populära och mest hedrade ukrainska som någonsin bott.

  Shevchenko hade många beundrare och vänner under hans korta liv (han dog vid 47 års ålder), men min uppmärksamhet riktades mot en viss vän, en berömd tolk av Shakespeare-tragedin på europeisk scen, den afrikanska amerikanska skådespelaren Ira Aldridge.

  Han var den första personen i afrikansk kultur som jag fick veta och tyckt om.

  Efter att ha blivit född i New York och började agera i spel under hans tonåren insåg Ira snart att Amerika inte var det bästa stället för en svart skådespelare. Han gick till England där han slutade spendera år som turnerade England. Han spelade titelrollen i sådana verk av Shakespeare som Othello, Macbeth och Richard III. Hans paus kom när en nyckelaktör i en Londons teater dog och Ira blev kallad för att ta över för skådespelaren. Han fortsatte att utföra Shakespeare s verk.

  År 1852 gick Ira på sin första europeiska turné där han fick stor glädje för sina föreställningar.

  Samtidigt som i St. Soon blev Ira Aldridge och Taras Shevchenko mycket nära vänner. Båda var födda slavarna (Ira) och serf (Taras), båda förlorade sina mammor vid nio år och båda commiserated om folkets bristande frihet.

  Under sina möten var de tvungna att använda tolkar, men de sjöng ihop många låtar, och så småningom tog Shevchenko Iraks porträtt, och det undertecknades av båda männen. Porträttet ägs nu av Shevchenko Museums i Kiev där det kan ses.

  Ira Aldridge dog den 7 augusti 1867 i Lodz, Polen, där han låg till vila.

  Jag hoppas att några rika afroamerikaner kommer att träffas och arrangera att resterna av den stora skådespelaren Ira Aldridge flyttas från den utländska kyrkogården i Lodz, Polen, och vilar på en av New York Citys kyrkogårdar, till exempel , Frederick Douglas Cemetery of Staten Island.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikanerna lånade mer i november bland solida semesterförsäljningar 

  Amerikanerna lånade mer i november bland solida semesterförsäljningar

  Och en skuldkategori bestod mestadels av kreditkort hoppade $ 11,2 miljarder, mest i ett år, till $ 1,02 biljoner. Det är den högsta nivån på rekord, utan att justera för inflationen.

  Amerikaner är alltmer självsäker i ekonomin och är villiga att låna mer för att finansiera sin konsumtion. Undersökningar visar att konsumenternas förtroende nått 17 år högt i november, även om det sjönk lite förra månaden. Och återförsäljare säger att tidiga rapporter från semestershopping har varit mest positiva.

  Det representerar en vändning från de första åren efter den stora lågkonjunkturen, när amerikanerna betalade ner eller misslyckades med skulder som uppstod under bostadsbubblan som föregick nedgången. Men de senaste två åren har amerikanerna alltmer varit villiga att låna mer, särskilt i form av studielån. Auto lån har också ökat.

  En ny rekordhög för total kreditkortsskuld är också ett tecken på tillförlitliga konsumenter. Men vissa analytiker oroar sig för att konsumenterna är över att förlänga sig själva. Med Federal Reserve sannolikt att höja räntorna ytterligare nästa år, kommer det sannolikt att öka kostnaden för kreditkortsskulden.

  Fed: s månatliga konsumentkrediteringsrapport täcker inte hemlån eller andra lån som säkras av fastigheter, såsom hemkapitallån.

  En åtgärd av mestadels student- och autolån ökade 16,8 miljarder dollar, mest på ungefär ett år, till 2,8 biljoner dollar.

  Ekonomer spårar konsumentutgifterna nära, eftersom det utgör 70 procent av ekonomin. Tillväxten ökade med 3 procent på årlig nivå under våren och sommaren, den bästa sexmånadersnivån sedan 2014.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikaner över hela landet delar sin semester bakverk Video 

  Amerikaner över hela landet delar sin semester bakverk Video

  Slutligen ikväll, varje år ber vi om din Ming-maade i Amerika under trädet, och du svarar alltid. Hej David. Vi vill bara visa dig några av våra favorit Vermont byprodukter. Reporter: Hälsningar från Vermont, med jul nu mindre än en vecka bort. Vermont byn organisk äppelcider vinäger och äppelmos. Deras idéer och din, häller i kväll. Tillverkad i Amerika! Skål! Reporter: Och nikotrarna. Hej David. Vi är från vackra Staten Island, New York City. Reporter: Deras gåvor är redan inslagna. Lee Sims choklad. Baserat här i Staten Island. Vi tycker att det är utsökt. Reporter: Tack för idén. God jul. Reporter: Christine från New Jersey med sin en sak. Firehook bakade havssaltskakor. Jag tycker att de är så läckra. Elver arbetar hårt i Michigan, grundades 1962. Arbetsfordon, arbetsbänk, även kökshinken i Amerika. Säljer i Walmart i 55 år nu, och fortfarande efterfrågan ikväll. 130 nya anställningar över tre fabriker. Tillverkad i Amerika! Reporter: Och då, julkakorna. Leksakssoldaten, ängeln. Julens rensning, även julljus och båge, alla tog tånets liv. Men hur? Vi reste till snöiga Rutland, Vermont, för att ta reda på. Genom snoande kullar, förbi dessa ladugårdar för att hitta Ann Clark-kaksklipparen. De flesta av mina vänner har frågat mig i flera år, varför importerar vi inte produkten från Kina? Uppriktigt sagt skulle det varit mycket lättare. Jag kände att vi kunde göra produkten bättre och mer lönsamt här i USA. Reporter: 45 arbetstagare som gör 3,5 miljoner kakskärare i tid till jul. Det är mycket upptagen den här tiden av året. Reporter: Men fortfarande ler. Colleen på jobbet fyra år. Årets underbaraste tid av året. Stål från Indiana, klippa och svetsas i cirklar. Varför undrar hur de gör formerna? som Colleen placerar cirkeln på formen. 13 frimärken, fem sekunder, en perfekt snöflinga. Made in America! Fem sekunder för det perfekta snöflingan. Jag är David Muir. Jag hoppas att vi ses tillbaka hit imorgon. Godnatt.

  Detta transkript har genererats automatiskt och kan inte vara 100% korrekt.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikaner över hela landet delar sin semester bakningstraditioner Video 

  Amerikaner över hela landet delar sin semester bakningstraditioner Video

  Våra gjorda i Amerika jul. Varje år ber vi er om er en sak. En gåva gjord i Amerika. Hej David. Reporter: I flera år har du skickat dina idéer. Din en sak. Hej, David. Reporter: Gåvor gjorda i Amerika. Dina idéer för resten av oss. Jag har precis slutat baka en sats med kakor på min usa bankkaka Hej, David. Reporter: Melissa parker från Sarr Sosa, skickar oss bilder av hennes familjes jultradition, poängsätt som växer i Florida. Familjen fotograferade här. En årlig jultradition. Mason växer upp som de poängen sätter det växer också. Vi har gjort det sedan han föddes, nu är han fem år gammal. Reporter: Och sedan till Worcester, Massachusetts. Tillverkad i Amerika! Reporter: Grundades 1924, fortfarande familjeägt. 300 arbetare bakar 4 miljoner av deras signatur pajer en vecka. Santiago familjen med sin recension. Dessa är de bästa pajerna. Reporter: Och sen Laura Daugherty. Det skulle inte vara jul utan godisrottor. Hennes en sak? Och hennes budskap från Cincinnati ikväll. De gjordes i Amerika candy canes från dozier s candies. Reporter: Newtown, Ohio, sedan 1971. 12 arbetstagare gör 1 miljoner godisrottor till jul. Vi gör något som för familjer tillsammans under semestern. Reporter: Samma recept i dessa kopparkedjor. Tillverkad i Amerika! Reporter: Och slutligen ikväll, i wrentham, Massachusetts, gudomliga efterrätter. Från systrarna till mt. Stchlt M. Ma Marery ‘s abbey. Göra 50 000 lådor chokladkorka med hasselnötter. Det har varit väldigt vackert att se att det finns människor som älskar varandra och bryr sig om varandra mycket och jag får se det varje dag . Det gör det till en speciell julklapp. Det är något som bär en essens, inte bara ett godis. Reporter: Förpackar varje låda med de tre orden och en bön. Tillverkad i Amerika med kärlek och böner. Skicka oss dina videoklipp, dina presentidéer, gjorda i Amerika på vår Facebook-sida. Godnatt.

  Detta transkript har genererats automatiskt och kan inte vara 100% korrekt.

   
 • Moncler Jackor 14:05 den 16 December, 2017 Permanent länk  

  Amerikaner på presidentsdagen 

  Amerikaner på presidentsdagen

  Av Michelle R. Förenta staterna på måndag markerar presidentsdagen, en semester som ‘tar en ny mening för några amerikaner i år som president Donald Trump till missnöje av någon och fröjd för andra ökar traditionella begrepp på kontoret.

  Under 1800-talet firade samhällen med parader och fyrverkerier, sade Evan Phifer, en forskningshistoriker vid White House Historical Association. I slutet av 1800-talet blev 22 februari en federal helgdag.

  Seminariet flyttades till tredje måndagen i februari 1971 och skapade en tre dagars helg för många arbetare.

  ‘Det var rädsla när semestern flyttades till den tredje måndagen att det skulle förlora skillnaden i Washingtons födelsedag, och folk skulle glömma sitt arv,’ sa Phifer.

  I viss utsträckning har det hänt. Abraham Lincolns födelsedag är 12 februari, och många människor ansluter nu båda presidenterna med semestern. Det har också blivit en detaljhandel där shoppare kan få erbjudanden på bilar, möbler och andra varor under presidentsdagens försäljning.

  Associated Press talade med människor runt om i landet om sina idéer om presidentsdagen, ordförandeskapet och hur det förändras.

  Jack Warren är verkställande direktör för Cincinnati Society, nationens äldsta patriotiska organisation, grundad 1783. George Washington var den första presidenten i gruppen.

  Han kallar idén om presidentens dag ‘felaktigt’ och sagt att vi hänvisar till Washingtons födelsedag som presidentsdag är en återspegling av hur vi är i kontakt med vårt revolutionära ursprung.

  ‘Revolutionen George Washington ledde skapade den första stora republiken sedan antiken. Det formulerade idealer om universell frihet, naturliga rättigheter och jämlikhet som har formade hela vårt lands historia och har nått bortom det’, sa han.

  ‘Vi behöver inte en semester för att fira ordförandeskapet. Vi behöver en för att fira vår största nationella ledare. ‘

  Curt Viebranz är VD och koncernchef för George Washingtons Virginia-fastighet, Mount Vernon. Han förväntar sig mellan 10 000 och 15 000 personer att besöka på måndag.

  ‘Vi skulle inte ha ett land utan honom,’ sa han. ‘Vi skulle inte ha en republik.’

  Många av presidentskapets formella traditioner som överlever idag grundades av Washington, sade han, som invigningen av friluftslivet. Men de senaste presidenterna är också olika.

  ‘Han är inte en man som säkert skulle ha tweeted. Det kommer inte att hända, sade han.

  Nu har människor en mer informell anslutning till institutionen: ‘Det är sånt ledarskapets slut som vi vet det, där ledaren sätter sig ifrån varandra.’

  Juathawala Harris, 67, Baltimore, var på resa till Dallas som inkluderade ett besök på Sixth Floor Museum på Dealey Plaza, som är dedikerad till att berätta om mordet på president John F. Kennedy.

  Harris, som arbetar som chef för en dialysenhet, sade att presidentsdagen betydde mer för henne i det förflutna.

  ‘Vi har levt genom presidenter, och de har alltid varit män som vi ser upp till. Det är inte så för mig nu, säger Harris, som röstade för demokratisk kandidat Hillary Clinton.

  ‘Jag är rädd nu, och jag har aldrig varit rädd under alla mina år’, sa hon och tillade att hon är rädd att landet kan röra sig mot ett krig.

  Presidentens dag, sade hon, nu känner sig fläckad.

  Robin Allweiss, en 56-årig advokat från Tampa, Florida, anser sig vara en patriot och tar ordförandedagen på allvar speciellt så i år. Hon är en Trump-supporter och tycker att han är väldigt annorlunda än någon annan president i landets historia.

  Han hänvisar till oss. Han ger oss en känsla av att han kunde vara vår far, vår bror, han kunde vara vår kusin eller vår bästa vän, och det är det som gör honom så annorlunda. Han bryr sig inte om vad någon tycker. Vad han vill göra är att göra Amerika bra igen, sade hon.

  ‘Donald Trump bryr sig om oss. Och ingen annan president i Förenta staternas historia, eller till och med någon utländsk ledare, har brått om sitt land så mycket som Donald Trump.’

  Barbara Perry, presidentdirektör vid det icke-partisiska Miller Center vid University of Virginia, har fascinerats av presidenter sedan hon var 4 år och hennes mamma tog henne för att se John F. Kennedy tala en månad innan han valdes.

  Barn yngre än 6 har en känsla av presidenten som han är och vad han gör länge innan de förstår kongressen eller domstolen, säger hon och undervisar barn om presidenten är ett viktigt sätt att hjälpa dem att förstå vår regering.

  ‘Jag har fortfarande något av en barnlig vision av ordförandeskapet,’ sade hon. ‘Jag vet att min tro inte är felplacerad. Jag vet att vi har haft heroiska presidenter. Även de som inte var jättebra var i stort sett stora människor.’

  Ordförandeskapet började demystifiera under Franklin Roosevelt, som skapade personliga förbindelser med amerikaner genom sin radio ‘fireside chats’ i djupet av den stora depressionen, sade hon. Den känsligheten så småningom ‘slutade med förakt, tror jag, för normala presidenter eller traditionella presidenter.’

   
c
skapa ett nytt inlägg
j
nästa inlägg/nästa kommentar
k
föregående inlägg/föregående kommentar
r
Svar
e
Redigera
o
visa/göm kommentarer
t
gå till toppen
l
gå till inloggning
h
visa/göm hjälp
shift + esc
Avbryt