Medal of Honor mottagare kräver nationell helgdag för att hedra Gold Star Families

Medal of Honor mottagare kräver nationell helgdag för Gå Ner I Vikt Snabbt Piller att hedra Gold Star Families

BAY CITY, MI a Som ett skarpt fallbris som virvlade runt staden, var Michigans första Gold Star Families Memorial dedikerat i Bay City, det första monumentet i sitt slag i staten för att hedra de som förlorade sina kära i krig.

Mer än 200 personer deltog i ceremonin på lördagen den 30 september i Battery Park, stadens äldsta park som har blivit vitaliserad för Bay Veterans Foundation under det senaste året för att hedra veteraner och deras service till landet.

Monumentet är en del av ett program som återspeglar visionen Gå Ner I Vikt Snabbt om Hershel Woody Williams, den sista överlevande mottagarens släkting i Iwo Jima under andra världskriget. Williams var huvudtalare för lördagens ceremoni. Kongressen erkände Gold Star Family Day en sista söndagen i september en som en national helgdag.

‘Vi har Memorial Day, där vi kommer ihåg våra veteraner och hylla dem’, sa han. ‘Den här dagen en sista söndagen i september borde vara en helgdag för Amerika.

‘Vi kommer aldrig någonsin att glömma det offer dessa älskade har gjort så att vi kan vara fria i Amerika.’

Här ‘s Gå Ner I Vikt På En Vecka Williams’ -tal i sin helhet:

Williams Louisville-baserade Medal of Honor Foundation har ett mål att placera minst ett av de stora svarta granitminnesmärkena i varje stat över hela landet.

Idag är 37 stater värd 21 dedikerade monument, med 51 minnesmärken i olika stadier av planering eller konstruktion. Bay City-platsen är den första i Michigan.