medan skatteräkningen ger det en vinst en

medan skatteräkningen ger det en vinst en

Jason Redmond, AFP / Getty Images

SAN FRANCISCO Amazon sena torsdagen sade försäljningen ökade som kunderna knackade och klickade sig igenom semester shopping årstid, men kostnaden för sin sprawling och alltmer internationellt företag klippt vinst.

Försäljningen i decemberkvartalet hoppade 38% till 60,5 miljarder dollar, något övre prognoser. Nettoresultatet mer än fördubblats till 1,9 miljarder dollar från 749 miljoner dollar under fjärde kvartalet 2016, med hjälp av en preliminär skatteförbindelse på 789 miljoner dollar från den nyligen antagna federala skatteavgiften.

Resultat per aktie på 3,75 dollar eller 2,15 dollar minus effekten av arbetsräkningen, toppade prognoser på 1,83 USD, som förväntas av analytiker som pollades av S Capital IQ. Det stängdes torsdagen på $ 1,390, upp 65% från ett år sedan.

För alla 2017 Amazon gjorde $ 177,9 miljarder i försäljning, en 31% ökning. Trots den stora omsättningsökningen minskade rörelseresultatet med 2% till 4,10 miljarder dollar för året.

Samma historia som alltid är intäkterna och vinsten fortfarande anemiska, säger Sucharita Kodali, en Amazon-analytiker med Forrester Research.

För nuvarande marskvartalet kommer Amazon-prognosförsäljningen att hoppa 34% till 42% från året innan, medan rörelseresultatet blir platt för att sänka, på 300 miljoner dollar till 1 miljard dollar.

Marknaden tittar på är deras topplinje tillväxt. Vid någon tidpunkt, den verkliga frågan. Nordamerikanska e-handelsintäkter var 37,3 miljarder dollar under fjärde kvartalet, en ökning med 42% året innan Marknadsundersökningsföretaget eMarketer uppskattar Gå Ner I Vikt Snabbt att Amazon står för 44% av all e-handel i USA.

Lucrative Prime-medlemskap fortsätter att öka. Företaget rapporterade att 2017 mer än fem miljarder artiklar levererades med Prime över hela världen och fler nya betalade medlemmar gick ihop än Gå Ner ett Kilo I Veckan tidigare år.

Dessa kunder spenderar i genomsnitt $ 1300 per år, jämfört med ungefär $ 700 för dem som är medlemmar.

Amazons internationella företag har fått hjälp av stark tillväxt i Europa och fart i Indien, där företaget har investerat kraftigt.

Internationell försäljning steg till 18,03 miljarder dollar, en ökning med 29%. AWS redovisade rörelseresultatet på 1,35 miljarder dollar för fjärde kvartalet, en ökning med 45% året innan.

Den inkomsten är en orsak till att företaget har haft lyxen att testa och utarbeta kinks i sina flera experimentella projekt, däribland det nyligen öppnade för allmänheten, ingen utcheckning Amazon Go Store i Seattle, säger Josh Olson, en teknologisk analytiker för Edward Jones.

Itsdivision inriktades ursprungligen på filmer som skulle vinna utmärkelser och ge den kluven i Hollywood. Nu förändras det mer mot vanliga erbjudanden som kommer att vädja till en bred publik, enligt en rapport från Reuters förra månaden. Gå Ner I Vikt På En Vecka Det är delvis för att hjälpa till att locka ännu fler kunder till att anmäla sig till Prime-medlemskap, som kommer med video streaming.

Amazon är i strid med streaming media jätte Netflix, som har lovat att spendera så mycket som 8 miljarder dollar år 2018 på originalinnehåll.

sett Amazon försöker försöka spela för att fånga upp. Jag förväntar mig att de kommer att spendera från 4 miljarder dollar till cirka 6,6 miljarder dollar, säger Michael Pachter, en Amazon-analytiker med Los Angeles-baserade Wedbush.