Medan svart fredag ​​var en stor framgång i Amerika

Medan svart fredag ​​var en stor framgång i Amerika

Amerikanerna är halvvägs genom sin största shoppingperiod, som går från Black Friday till Cyber ​​Monday medan för britterna har det varit ganska mycket en vanlig helg, förutom themass panik och resulterande Twitter storm på en av landets mest trafikerade shoppinggator. Men det var inget att göra med fynd, och annars fanns det några köer i butikerna trots att detaljhandlarna försökte pumpa upp saker. Vad är det?

Det finns en enkel punkt och låt oss ta det ur vägen. Det skulle vara ganska konstigt om kombinationen av dysterhet höjde på den brittiska konsumenten av kommentatorer på Brexit och pressen på reala intäkter från inflationen på 3 procent hade inte dämpats nackdelar lite. Under alla omständigheter har konsumenten hittills varit drivkraften bakom återhämtningen, och budgetarna har blivit utökade.

I USA, däremot, fortsätter den långa bomen, räntorna kommer bara att stiga Gå Ner I Vikt På En Vecka upp och de verkliga inkomsterna ökar äntligen så konsumenternas förtroende förblir höga. Bumpy politik har inte påverkat utgifterna och varför ska de?

Men det handlar inte bara om ekonomi. Det handlar om kultur. Titta på Latinamerika. Det har också sett en utgiftsboom, även i länder där man kan förvänta sig att konsumenten kommer att kämpa. I kontinentala Europa har däremot det varit ett ganska dämpat svar. Återförsäljare i Frankrike försökte prata Black Friday, och det verkar ha varit en skälig bit av extra utgifter, men i Tyskland och Italien har dagen varit anmärkningsvärd för något annat. Amazon-arbetare gick till strejk.

Kinas president Xi Jinping anländer till öppnandet av den första sessionen av den 13: e nationella folkkongressen (NPC) vid Folkhögskolan i Peking. NPC har över 3.000 delegater och är världens största parlament eller lagstiftande församling även om dess funktion i stor utsträckning är en formell godkännande för den politik som fastställts av det kinesiska kommunistpartiets ledare. NPC körs tillsammans med de årliga plenarmötena för den kinesiska folks politiska rådgivande konferens (CPPCC), tillsammans kallad ‘Lianghui’ eller ‘Two Meetings’.

David Allen Turpin (C), som tillsammans med Louise Anna Turpin är anklagad för att missbruka och hålla 13 av sina barn i fångenskap, visas i domstol med advokater David Macher (L) och Alison Lowe i domstol i Riverside, Kalifornien. Enligt Riverside County Sheriffs hade David Allen Turpin och Louise Anna Turpin 13 undernärda barn i åldern 2 till 29 fångenskap i sitt hem i Perris, Kalifornien. Deputerade varnade efter att en 17-årig dotter flydde genom att hoppa genom ett fönster strax före gryningen, med en deaktiverad mobiltelefon från vilken hon kunde ringa 911 för hjälp. Svarande suppleanter beskrev förhållanden i hemmet som illaluktande med några barn kedjade till en säng och lidande skador som ett resultat. Vuxna barn föreföll först att vara minderåriga på grund av deras undernärda tillstånd. Turpinsna arresterades på grund av tortyr och barnutmaningar.

Räddningstjänsten söker efter personer i en skadad byggnad i östra Taiwan efter en jordbävning på 6,4 i Hualien på natten den 6 februari 2018. Medieberättelserna sa att flera byggnader var skadade Gå Ner I Vikt På En Vecka och minst fyra personer dödades och omkring 100 skadades under jordbävningen . Lag försöker rädda människor inuti byggnaderna. Vissa broar och vägar är skadade och huvudvägen till Hualien är stängd. Mer än 100 jordbävningar har slagit av Taiwans östkust under de senaste tre dagarna. Det seismologiska observationscentret sa att de cuased av friktionen mellan Philipine Plate och Eurasian Plate.

Återförsäljarna var naturligtvis entusiastiska. Verdiförbundet vill att Amazon ska ändra sin praxis så att den erbjuder ‘gute und gesundearbeit’ i stället för den högtrycksmiljö som unionen hävdar det gör just nu.

Vi kommer Gå Ner I Vikt På En Vecka att se var detta går, men under tiden notera en sak: Tyskland är Amazons näst största marknad efter USA.

Svart fredag ​​är över men Cyber ​​måndag är framåt. Tanken här var att expandera shopping semester med en online dag. Fredag ​​var bron mellan Thanksgiving och helgen när folk hade tid att gå till affärerna men det har faktiskt blivit en online-händelse också. Men om du inte hade tid att shoppa på fredagen, eller hade bättre saker att göra, behöver du inte förlora. Det finns fynd att fortfarande ha.

Och faktiskt finns det. Men gör hela palavern i en helg tillägnad shopping verkligen mening i åldern av online-distribution och prisjämförelser? Vi vet alla varför den här tiden av året borde vara en tid när människor ger varandra presenter: att det skulle finnas någon form av vinterfestival går tillbaka till förhistoriska tider och gåvor är en del av festivalen. I det mesta av Europa har gåvan gått i samband med jul, med posten julförsäljningen hölls för att rensa ut saker som inte hade sålts. I USA tar Thanksgiving platsen för jul, och det ser lite ut som om Singles Day i Kina gör detsamma.

Nu behöver du dock inte shoppa på en viss dag för att få ett bra pris. Häng dig runt, använd sökmotorer för att upptäcka var de bästa priserna finns överallt i världen och köp när och var det finns en riktigt bra affär . Det här är inte att säga att Black Friday, Cyber ​​Monday, Singles Day och liknande är utrotningshotade arter. Jag är säker på att detaljisterna kommer att vara klara nog att hålla dem på väg i många år framöver. Folk gillar att köpa saker, något som kommunismen aldrig helt tog ombord. Men jag misstänker att det gradvisa skiftet från människor som köper föremål för att köpa tjänster kommer att förändra dessa festivals natur. Det kommer fortfarande att bli en fest. Men tonvikten kommer att vara mer på att köpa erfarenheter, mindre på att köpa saker.

Klicka på ikonen Adblock / Adblock Plus, som är till höger om adressfältet.

På Adblock klicka ‘Don’ t springa på sidor på den här domänen ‘.

Om du är privat webbläsning i Firefox kan ‘Spårningsskydd’ orsaka att meddelandet om obegränsning visas. Det kan tillfälligt avaktiveras genom att klicka på ikonen ‘skärm’ i adressfältet.