Mediawatch special

Mediawatch special

På lördag fick Sky Sports Gillette Soccer Special-panelen chansen att diskutera Marco Silvas ankomst till engelsk fotboll i Premier Leagues nederländska klubb, Hull City.

Vi kan anta att presentatören Jeff Stelling var medveten om att Paul Merson och Phil Thompson båda hade en stark syn på utnämningen genom att han formulerade sin första fråga, men det som följde därefter var en verkligt förvånande rant. Häpnadsväckande nog att provocera Mediawatch i sömnig helgåtgärd.

Inledningsvis berättar Stelling Merson att Silva har bra stamtavla som ex Olympiakos och Sporting Lissabon-chef. Vi ska låta paret ta över därifrån:

Merson: ‘Jag kunde vinna ligan med Olympiakos. De har vunnit det 107 gånger och det har bara gått 106 år.’

Paul Mersons ledande karriär hittills består av en 94 spelspell som ansvarar för Walsall. Han utsågs till klubben i Championship och lämnade dem 19: e i League One och med anhängare protesterade mot hans fortsatta anställning. Ingen kommentar på Silva lyckades Sporting tenure eller att bli Estoril i toppflyg och bli den första chefen på över fem år för att vinna ett ligaspel på Porto, förstår du.

Merson: ‘Saken är, varför måste det alltid vara en utländsk chef? Jag har ingenting mot utländska chefer, men’

Men vad? Du vill inte ha dem på engelska fotbollsklubbar? Du tycker inte om dem? Att få jobb på engelska klubbar gör dig så arg att du måste torka spytt från din mun?

Merson: ‘Dessa ex fotbollsspelare spenderar fyra eller fem år att få sina märken, och vad för? Ingen av dem får chans.’

Ex fotbollsspelare som Mike Phelan, menar du? Vem fick en chans av en lite känd klubb som heter Hull City, misslyckades helt och var snabbt ersatt?

Merson: ‘Det här är ett bra jobb. Hull är ett bra lag, bra stadion, några mycket bra spelare.’

Klara det här, från Merson. Så nu är Silva ansvarig. Hull är ett bra lag med mycket bra spelare, och om han misslyckas är det hans fel.

Märkt då, att Mersons sista tio Premier League-prognoser för Hull har sett dem dra ett spel, tappa nio och erkänna 25 mål. Inte så bra, trots allt.

Merson: ‘Vad vet han om Premier League? Vad är det Viktminskning Tabletter han vet? ‘

Med tanke på att Merson lätt medger att han inte vet mycket om Silva själv, kan vi rimligen uppskatta att han inte vet mycket om hur mycket Silva vet om Premier League om du förlåter den fruktansvärda utvidgade meningen. Du kan upptäcka en liten insinuation som Silva vet ingenting.

Silva själv tog upp denna fråga i sin första presskonferens, förstås: Grekland Jag tänkte redan på nästa steg att lära sig engelska var en del av det. Premier League är den största ligan. Nu är min största ambition detta mirakel. ‘

Så vi kan anta att Silva kanske också har gjort massor av forskning på ligan. poäng för en vinst är det? Några extra poäng för poäng med ditt huvud? Nej? Stor. ‘Det är helt förvånande att de har plumped för någon som denna. Det är bafflande. När det finns många människor där ute som vet om Premier League, om vad som krävs för att gräva in. Han har ingen aning. ‘

Och där har vi det, moderbolaget: Antagandet att utlänningar inte kan veta om Premier League? Check. Sammanställning av alla utländska tränare under paraplyet av ‘människor som detta’? Kolla. Anklagelsen att utlänningar inte kan ‘gräva i Check. De är alltför upptagna att dricka sitt starka kaffe, kyssar varandra på kinderna och ryckar för att lära sig om pashun trots allt.

Thompson: ‘Det är manna från himlen för honom, med detta CV, att Gå Ner ett Kilo I Veckan få ett jobb som detta.’

Från ett bra jobb på Estoril till Sporting till Olympiakos, där han lyckades i Champions League. Och Hull City är tänkt att förbättra Silva, att den kulturella taggen verkligen gjorde underverk för platsen.

Merse (när han frågades om Gary Rowett skulle ha tagit jobbet): ‘Alla världens chefer, om du inte är i Barcelona, ​​Real Madrid och förmodligen Atletico Madrid, vill varje chef där ute som chef i Premier League. Det är det ultimata. ‘

Visst, men jobbet som erbjuds här var inte bara en generisk ‘hantering i Premier League var det; det var ‘Hull City Manager’. Och det är något annorlunda.

Men det här är verkligen gyllene. Kan någon verkligen vara så besatt av Premier League som de tror att hantera Hull City är mer attraktiv än Bayern München, Sevilla, Borussia Dortmund, Paris St Germain och en lista med cirka 200 andra soddingklubbar? Om så är fallet har vi ett verkligt problem på våra händer.

Fortfarande, ‘förmodligen’ inte Atletico, va?

Merson: ‘Den här killen s namn kommer att vara känd runt om i världen på två veckor. Det är en världslig liga. ‘

Förmodligen har Merson inte märkt ironien i sina egna ord. Han tror att Premiere League är bra eftersom det är en världslig liga och känd runt om i världen, men vill inte att chefer från hela världen kommer hit om de inte är i topp fem i världen.

Vid den här tiden påpekar Matt Le Tissier (väldigt mycket timets hjälte) att Mauricio Pochettino inte var känd för Merson eller Thompson när han gick med i Gå Ner I Vikt På En Vecka Premier League, något som orsakar något av en tystnad bland våra brittiska hängivna Den tystnaden är trasig av både squawking ‘Sex månader! Sex månader! ‘Med hänvisning till Silvas kontrakt.

Så är det det verkliga problemet här? Om så är fallet är det inte konstigt att tro att ett korttidsavtal är meningsfullt med tanke på att det är sannolikt slutresultatet för det sämsta laget i Premier League. Förmodligen om Silva hade fått en fyraårig affär skulle Merson och Thompson ha varit glad?

Thompson: ‘Det är bara ett annat slag i ansiktet mot brittiska tränare och chefer, och vad de har gjort för att göra detta möte i sex månader är bara pinsamt.’

Det är vid denna tidpunkt att Stelling frågar Thompson för ett annat namn än Rowett, inget svar är kommande. Istället säger Thompson någon manager i mästerskapet eller nedan, för vet att ligan Mediawatch är inte helt säker på varför alla skulle veta ligan mer än Silva om de aldrig lyckades eller spelade i den, men det spelar ingen roll för det? Så länge det är brittiska jobb för brittiska klubbar, är allt bra.