Medicinsk resa lämnar lite Nunavummiut som hänger över semestern

Medicinsk resa lämnar lite Nunavummiut som hänger över semestern

Invånarna i Coral Går Man Ner I Vikt Harbour säger att de ‘är frustrerad med glitches till sin medicinska resa, inklusive oschemalagda möten och unbooked flygningar. (FILFOTO)

Nunavummiut säger att de tillbringade en del av högsäsongen hemifrån och väntade på läkarutnämningar som aldrig hände.

kommer att se till att de har allt på gång nästa gång, sa hon. Jag ska inte gå. anser att problemet är missförstånd mellan de lokala hälsoklinikerna som gör det första mötet och vårdgivarna i Manitoba.

Medicinska resor glitches är inget nytt på ett territorium som måste skicka sina invånare söderut för specialiserad hälsovård.

Men nyvalde Aivilik MLA Patterk Netser sa att han såg en ökning av antalet personer i regionen som planeras på resor där antingen flygningen eller tidningen har blivit ordentligt bokad i förväg.

Och Netser planerar att ta upp frågan vid nästa sammanträde i lagstiftningsförsamlingen i mars.

verkar ha blivit mer och mer av ett problem, Viktminskning Tabletter säger Netser och säger att han ofta kör in i beståndsdelar på den lokala flygplatsen som återvänder från misslyckad medicinsk resa, eller han läser sina berättelser Gå Ner I Vikt Snabbt om sociala medier.

Under semestern sade Netser att hans bror deltog i en medicinsk möte i Winnipeg, men när han försökte checka in till flygningen hemma, var hans namn på manifestet.

varit minister tidigare, tror jag där en koppling mellan medicinsk personal och den personal som ställer upp avtalen, sa han. inte gör sitt jobb. tydligt en fråga om felkommunikation, men det kommer till ett brant pris, säger Netser och noterar en enkel resa från Coral Harbour till Winnipeg kan springa över $ 2000.

I 2016/17 uppgav regeringen i Nunavut Health Department att den genomsnittliga kostnaden för en medicinsk rese flygbiljett var $ 1,170 per rundresa.

Under samma tid spenderade avdelningen totalt 74 miljoner dollar på medicinsk resor, vilket uppgår till cirka 2 400 USD för varje bosatt Nunavut under det året.

Netser sa att en nyvalad regering, tillsammans med en ny hälsominister, Pat Angnakak, kan hjälpa till att ta itu med problemet.

är ett pågående problem, sade han. det kostar mycket pengar. sin del, Department of Health berättade för Nunatsiaq News att det undersöker de faktorer som påverkar de glitches som vissa patienter har rapporterat.

Avdelningen lanserade en översyn av sin medicinska resepolitik och -program i juli, som har försökt samråda med Nunavummiut om sina medicinska resorupplevelser.

Regeringen har inte angett när granskningen kommer att gå ihop, men den kommer att utfärda en rapport med rekommendationer.

Nunavummiut som har frågor eller oro över sin schemalagda medicinsk resa kan kontakta Nunavut kontor för patientrelationer via telefon på 1 855 438 3003 eller via e-post på. (Javascript måste vara aktiverat för att visa den här e-postadressen).